beneficiats, Sin categoría

SamBach

[Text en català]

Pol Onyate i Francesc GuzmanEs beneficien de l’ajuda com a codirectors de SAMBACH.

Pol Onyate, home entregat a les profunditats de la textura musical. Al pianista compositor i productor artístic vallesà l’avala una extensa trajectòria en projectes diversíssims dels quals destaquen la col·laboració a la gira europea  en homenatge als 80 anys de HERMETO PASCOAL de Mariana Zwarg l’any 2016, o la gravació com a pianista i productor musical de l’àlbum Els mars del sud amb el projecte «OASI AL MAR» el mateix any. 
El 2017-18 va realitzar la producció artística del CD de debut de «THE SCARTEEN SISTERS», seleccionat per la revista ENDERROCK entre els 10 millors discos de folk. En el camp audiovisual Pol Onyate ha realitzat la producció musical del curtmetratge Falame do silencio, de LOIS BLANCO. Actualment treballa en la creació de l’espai sonor d’un espectacle de teatre documental en el marc del festival inclusiu SIMBIÒTIC. És llicenciat en piano pel Conservatori Superior del Liceu en la modalitat de jazz i música moderna, on ha estudiat amb Albert Bover, Giulia Valle i Marco Mezquida i ha compartit música amb cantants i músics del moment com Laia Scartin, Magalí Sare i Darío Barroso.

Francesc Guzman Bonet, violinista, compositor i productor. És graduat en violí a l’ESMUC i amb Màster a la Hochschule für Musik de Frankfurt, i prové d’una tradició familiar de recerca en la música tradicional catalana i ibèrica. Ha col·laborat i format part de prestigioses formacions professionals com l’OBC i l’Orquestra del Teatre de Wiesbaden, sempre combinant-ho amb altres formacions de diversos estils, especialment: moderna, clàssica, experimental, tradicional. 

Com a compositor ha estrenat obres al Palau de la Música Catalana, L’Auditori i al Festival de Jazz de Terrassa i ha produït la banda sonora de la pel·lícula Matar a Dios (Premi del públic 2017 al Festival de Sitges). Actualment se centra en l’especialització de la seva carrera artística en el sector de la música moderna com a violinista i cantautor/compositor, sempre mantenint un peu a la nova creació, multidisciplinarietat, performance i experimentació artística.

QUIN ÉS EL SEU PROJECTE?

SAMBACH som una companyia generadora de propostes interdisciplinars amb la música com a eix central que fusionem la Cultura i Música Popular Brasilera amb la figura, música i paradigmes de Johann Sebastian Bach. Actualment estem creant i preproduïnt dues propostes artístiques molt diferents entre si a nivell estètic i alhora profundament interconnectades narrativament i en quant a marc artístic, i que enumerem per capítols:

SAMBACH Capítol 1 – i la història? qui escriu la història? veu, violí, piano i narració compartida pels mateixos músics. literatura, poesia, correspondència…

SAMBACH Capítol 2 – què ens ensenyen les nostres foscors? sextet amb cantant, visuals en directe i dansa en teles aèries. dramatúrgia, rituàlica i festa…


 

[Texto en castellano]

Pol Onyate y Francesc Guzman – Se benefician de la ayuda como codirectores de SAMBACH

 

Pol Onyate, hombre entregado a les profundidades de la textura musical. Al pianista, compositor y productor artístico del Vallès le avala una extensa trayectoria en proyectos muy diversos, de los cuales, cabe destacar la colaboración en la gira europea en homenaje a los 80 años de HERMETO PASCOAL de Mariana Zwarg en 2016, o la grabación como pianista y productor musical del álbum Els mars del sud con el proyecto “OASI AL MAR” en el mismo año.
En 2017-18 realizó la producción artística del CD de debut de “THE SCARTEEN SISTERS”, seleccionado por la revista ENDERROCK entre los 10 mejores discos de folk. En el campo audiovisual, Pol Onyate ha realizado la producción musical del cortometraje Falame do silencio, de LOIS BLANCO. Actualmente, trabaja en la creación del espacio sonoro de un espectáculo de teatro documental en el marco del festival inclusivo SIMBIÒTIC. Es licenciado en piano por el Conservatorio Superior del Liceo en la modalidad de jazz y música moderna, donde estudió con Albert Bover, Giulia Valle y Marco Mezquida y ha compartido música con cantantes y músicos del momento como Laia Scartin, Magalí Sare y Darío Barroso.

 

Francesc Guzman Bonet, violinista, compositor y productor. Es graduado en violín por el ESMUC y con Máster en la Hochschule für Musik de Frankfurt, proviene de una tradición familiar de investigación en música tradicional catalana e ibérica. Ha colaborado y formado parte de prestigiosas formaciones profesionales como el OBC y la Orquestra del Teatro de Wiesbaden, siempre combinando con otras formaciones de diversos estilos, especialmente: moderna, clásica, experimental, tradicional. 

Como compositor ha estrenado obras en el Palacio de la Música Catalana, El Auditorio y en el Festival de Jazz de Terrassa y ha producido la banda sonora de la película Matar a Dios (Premio del público 2017 en el Festival de Sitges). Actualmente, se centra en la especialización de su carrera artística en el sector de la música moderna como violinista y cantautor/compositor, siempre manteniendo un pie en la nueva creación, multidisciplinariedad, performance y experimentación artística.

QUIN ÉS EL SEU PROJECTE?

SAMBACH somos una compañía generadora de propuestas interdisciplinares con la música como eje central que fusiona la Cultura y Música Popular Brasilera con la figura, música y paradigmas de Johann Sebastian Bach. Actualmente, estemos creando y preproduciendo dos propuestas artísticas muy diferentes entre sí a nivel estética y a la vez, profundamente interconectadas narrativamente y en cuanto al marco artístico, y que enumeramos por capítulos:

SAMBACH Capítulo 1 – ¿y la historia? ¿quién escribe la historia? voz, violín, piano y narración compartida por los mismos músicos. Literatura, poesía, correspondencia…

SAMBACH Capítulo 2 – ¿qué nos enseñan nuestros lados oscuros? sexteto con cantante, visuales en directo y danza en telas aéreas. Dramaturgia, ritualidad y fiesta…