beneficiats, Sin categoría

Xamfrà – Ester Bonal

[Text en català]

Ester Bonal – En beneficia de l’ajuda per dur a terme projectes a Xamfrà (fundadora i directora).

Fa música des dels 5 anys a L’ARC de Barcelona. Ha fet piano, guitarra, flauta dolça i flauta travessera i cant. S’ha format en múltiples cursos de pedagogia musical i direcció coral. Professora de música a instituts de secundària entre 1991 i 2001, on duu a terme diferents projectes artístics  interdisciplinaris. 

Del 2001 al 2008 és cap d’estudis a L’EMM Can Ponsic (Barcelona), gestionada per la fundació l’ARC Música, on dirigeix el cor infantil i el cor femení (fins al 2018). El 2004 impulsa un nou projecte de la Fundació l’ARC Música:  Xamfrà, Centre de Música i Escena per la inclusió social, al Raval, que dirigeix des del 2008. L’any 2013 comença “El Teler de Música”, empresa social de recursos didàctics musicals.  Al 2014 rep un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. Des de 2017 és Directora d’EducArtS, projecte d’educació artística per l’equitat educativa del Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona). Formadora en cursos música, direcció coral, organització educativa… en diferents cursos, post-graus i màsters en diferents Universitats.

Professora del Departament de Pedagogia des del 2002.

QUIN ÉS EL SEU PROJECTE?

Xamfrà és una iniciativa educativa i artística per la inclusió social. Xamfrà és un projecte social i educatiu que fa ús de la música i les arts escèniques per afavorir la convivència i la inclusió social a la comunitat. Treballem per a la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. Actualment, 300 infants i joves de 24 països diferents participen en les nostres activitats.

[Texto en castellano]

 

Ester Bonal  Se beneficia de la ayuda para llevar a cabo proyectos en Xamfrà (fundadora y directora)

 

Hace música desde los 5 años en ARC de Barcelona. Ha hecho piano, guitarra, flauta dulce y flauta travesera y canto. Se ha formado en múltiples cursos de pedagogía musical y dirección coral. Profesora de música en institutos de secundaria entre 1991 y 2001, donde llevó a cabo diferentes proyectos artísticos interdisciplinarios.  

Del 2001 al 2008 fue jefa de estudios en la EMM Can Ponsic (Barcelona), gestionada por la fundación ARC Música, donde dirigió el coro infantil y el coro femenino (hasta 2018). En 2004 impulsó un nuevo proyecto de la Fundación ARC Música: Xamfrà, Centro de Música y Escena para la inclusión social, en el Raval, que dirige desde 2008. En el año 2013 empieza “El Teler de Música”, empresa social de recursos didácticos musicales. En 2014 recibe el Premio de Actuación Cívica de la Fundación Lluís Carulla. Desde 2017 es directora de EducArtS, proyecto de educación artística para la equidad educativa del Pla de Barris (del Ayuntamiento de Barcelona). Formadora en cursos de música, dirección coral, organización educativa… en diferentes cursos, post-grados y masters en diferentes universidades.

Profesora del Departamento de Pedagogía desde 2002.

 

 

¿CUÁL ES SU PROYECTO?

Xamfrà es una iniciativa educativa y artística para la inclusión social. Xamfrà es un proyecto social y educativo que utiliza la música y las artes escénicas per propiciar la convivencia y la inclusión social en la comunidad. Trabajamos para la inclusión de persones en situación de vulnerabilidad y riesgo de exclusión social. Actualmente, 300 niños y jóvenes de 24 países diferentes participan en nuestras actividades.