BENEFICIATS _cat

De moment són tres els projectes a qui aniran destinats els diners recollits a la campanya Sanitaris pels escenaris. Aquests són els projectes!


I aquests són els i les artistes:

Clara Manyós – Es beneficia de l’ajuda per dirigir l’espectacle No s’ha Foss

Graduada en art dramàtic per l’Institut del Teatre el 2017. Darrerament ha actuat als espectacles Càsting Giulietta (Teatre Lliure, 2019), Monster (Tantarantana, 2019), Estat decepció de Carla Torres (Sala Flyhard, 2018), a Hem vingut aquí a deixar les coses clares (La Gleva, 2017-18), espectacle de creació amb Jordi Oriol i a l’espectacle Dos pits i una poma (Maldà i Versus Teatre, 2018), amb direcció d’Oriol Genís. Ha dirigit la peça de teatre breu Guardar la Roba, guanyadora del premi del Públic del Píndoles 2019. Ajudanta de direcció de Juan Carlos Martel, Carlota Subirós, Albert Arribas i Fran Cuéllar en diversos espectacles. Ha entrenat tres anys el mètode americà Viewpoints, des de la doble perspectiva de l’actuació i la direcció. Llicenciada en Periodisme per la UAB el 2011, ha treballat al programa BacUp de Radio Flaixbac. Es dedica a la locució per ràdio i TV.

La pots trobar a la seva pàgina web!

QUIN ÉS EL SEU PROJECTE?

Foss neix l’any 2019 amb la iniciativa de l’actriu i música Irene Jódar, quan transcriu en forma de música les paraules, emocions, idees, preguntes i pensaments que la mouen per dins. 10 cançons que fan viatjar a l’espectador a través de la seva veu, el violí i el looper, tot ben engranat i acompanyat per Roger Cantí a la guitarra i veus, i dirigit per Clara Manyós. Pretén ser més que un concert ja que combina la música amb l’art dramàtic.

Actualment es troben en procés de creació de l’espectacle teatral que té com a base les cançons i que aniran lligades amb altes elements formals com la paraula, la imatge en forma de projeccions i els sons.

La Cia FOSS està formada per Clara Manyós (direcció), Irene Jódar (violinista i actriu), Roger Cantí (guitarrista) i Marc Jódar (disseny de so i audiovisuals).

Accedeix al dossier de l’espectacle AQUÍ


Pol Onyate i Francesc GuzmanEs beneficien de l’ajuda com a codirectors de SAMBACH

Pol Onyate, home entregat a les profunditats de la textura musical. Al pianista compositor i productor artístic vallesà l’avala una extensa trajectòria en projectes diversíssims dels quals destaquen la col·laboració a la gira europea  en homenatge als 80 anys de HERMETO PASCOAL de Mariana Zwarg l’any 2016, o la gravació com a pianista i productor musical de l’àlbum Els mars del sud amb el projecte «OASI AL MAR» el mateix any. 
El 2017-18 va realitzar la producció artística del CD de debut de «THE SCARTEEN SISTERS», seleccionat per la revista ENDERROCK entre els 10 millors discos de folk. En el camp audiovisual Pol Onyate ha realitzat la producció musical del curtmetratge Falame do silencio, de LOIS BLANCO. Actualment treballa en la creació de l’espai sonor d’un espectacle de teatre documental en el marc del festival inclusiu SIMBIÒTIC. És llicenciat en piano pel Conservatori Superior del Liceu en la modalitat de jazz i música moderna, on ha estudiat amb Albert Bover, Giulia Valle i Marco Mezquida i ha compartit música amb cantants i músics del moment com Laia Scartin, Magalí Sare i Darío Barroso.

Francesc Guzman Bonet, violinista, compositor i productor. És graduat en violí a l’ESMUC i amb Màster a la Hochschule für Musik de Frankfurt, i prové d’una tradició familiar de recerca en la música tradicional catalana i ibèrica. Ha col·laborat i format part de prestigioses formacions professionals com l’OBC i l’Orquestra del Teatre de Wiesbaden, sempre combinant-ho amb altres formacions de diversos estils, especialment: moderna, clàssica, experimental, tradicional. 

Com a compositor ha estrenat obres al Palau de la Música Catalana, L’Auditori i al Festival de Jazz de Terrassa i ha produït la banda sonora de la pel·lícula Matar a Dios (Premi del públic 2017 al Festival de Sitges). Actualment se centra en l’especialització de la seva carrera artística en el sector de la música moderna com a violinista i cantautor/compositor, sempre mantenint un peu a la nova creació, multidisciplinarietat, performance i experimentació artística.

QUIN ÉS EL SEU PROJECTE?

SAMBACH som una companyia generadora de propostes interdisciplinars amb la música com a eix central que fusionem la Cultura i Música Popular Brasilera amb la figura, música i paradigmes de Johann Sebastian Bach. Actualment estem creant i preproduïnt dues propostes artístiques molt diferents entre si a nivell estètic i alhora profundament interconnectades narrativament i en quant a marc artístic, i que enumerem per capítols:

SAMBACH Capítol 1 – i la història? qui escriu la història? veu, violí, piano i narració compartida pels mateixos músics. literatura, poesia, correspondència…

SAMBACH Capítol 2 – què ens ensenyen les nostres foscors? sextet amb cantant, visuals en directe i dansa en teles aèries. dramatúrgia, rituàlica i festa…


Ester Bonal En beneficia de l’ajuda per dur a terme projectes a Xamfrà (fundadora i directora)

Fa música des dels 5 anys a L’ARC de Barcelona. Ha fet piano, guitarra, flauta dolça i flauta travessera i cant. S’ha format en múltiples cursos de pedagogia musical i direcció coral. Professora de música a instituts de secundària entre 1991 i 2001, on duu a terme diferents projectes artístics  interdisciplinaris. 

Del 2001 al 2008 és cap d’estudis a L’EMM Can Ponsic (Barcelona), gestionada per la fundació l’ARC Música, on dirigeix el cor infantil i el cor femení (fins al 2018). El 2004 impulsa un nou projecte de la Fundació l’ARC Música:  Xamfrà, Centre de Música i Escena per la inclusió social, al Raval, que dirigeix des del 2008. L’any 2013 comença “El Teler de Música”, empresa social de recursos didàctics musicals.  Al 2014 rep un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. Des de 2017 és Directora d’EducArtS, projecte d’educació artística per l’equitat educativa del Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona). Formadora en cursos música, direcció coral, organització educativa… en diferents cursos, post-graus i màsters en diferents Universitats.

Professora del Departament de Pedagogia des del 2002.

QUIN ÉS EL SEU PROJECTE?

Xamfrà és una iniciativa educativa i artística per la inclusió social. Xamfrà és un projecte social i educatiu que fa ús de la música i les arts escèniques per afavorir la convivència i la inclusió social a la comunitat. Treballem per a la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. Actualment, 300 infants i joves de 24 països diferents participen en les nostres activitats.