CAMPANYA _cat

El Projecte “Sanitaris pels Escenaris” neix des del món de la Sanitat amb la intenció de que els aplaudiments tornin allà d’on no haurien d’haver sortit mai: els artistes.

De fet, molta gent del món sanitari, no ens sentíem gens còmodes amb els aplaudiments vespertins diaris. Tot i sentir i valorar enormement l’escalf que rebíem per part de tots vosaltres aquells dies, en el soroll dels aplaudiments hi havia quelcom que s’aprofitava (i no per part dels que aplaudien) per silenciar les demandes i les necessitats dels Sanitaris per poder realitzar correctament la nostra feina. 


Així que aquest projecte neix amb la idea que, a la Societat que ens agradaria viure als que formem part de “Sanitaris pels Escenaris”, els aplaudiments han d’anar sempre dirigits als artistes, que són els que, amb el seu art, curen les ferides més profundes. Aquelles on el fil de sutura no hi podrà arribar mai.

Al món on ens agradaria viure, la Sanitat Pública tindria els recursos necessaris per poder fer la feina amb equitat i dignitat. Un món on no caldrien pagues extres per curar-vos ni per cuidar-vos, un món on els Sanitaris poguéssim fer la nostra feina, exercir la nostra professió, preocupant-nos només dels nostres pacients.

Aquest projecte també neix de la idea de retornar als artistes una part d’allò que ens van regalar durant aquells dies de confinament, quan una cançó escoltada al sofà (per no citar totes les iniciatives artístiques que es van portar a terme durant aquells dies) era el millor moment del dia. I de la nit.

Resumint, “Sanitaris pels Escenaris” és una iniciativa que intenta aglutinar vàries de les emocions que ens han visitat durant aquests últims tres mesos: agrair als artistes haver-nos fet més fàcil el confinament, reconèixer l’art com una de les eines bàsiques per apropar-nos a la Salut (sí, així, en majúscules), reivindicar també la vessant social de l’art com a eina integradora i punt de trobada de la diversitat, i paradoxalment, posar sobre la taula el debat de la financiació de la Sanitat Pública cedint part de la paga extra que suposadament cobrarem a l’agost als tres projectes artístics que us presentem.